Nieuws

zondag, 8 september 2019

Afgelopen weekend zijn de vleermuiskasten in het Lingebos gecontroleerd. In totaal hangen er nu zo’n 40 kasten in het Lingebos. Ze hangen allemaal niet aan eiken (eikenprocessierups) of essen (essentaksterfte). Het aantal kasten is sinds vorig jaar meer dan verdubbeld. In totaal telde we 12 dwergvleermuizen.  Waarschijnlijk allemaal ruige dwergvleermuizen.


woensdag, 21 augustus 2019

Beschermers van vleermuizen


woensdag, 16 januari 2019

Wintertellingen zijn begonnen!

De wintertellingen zijn in volle gang. Afgelopen weekend is Fort Asperen en het Geofort geteld. Mooie aantallen baardvleermuizen, watervleermuizen en grootoorvleermuizen!


zondag, 14 oktober 2018

Bunkercontrole

In het weekend van 29 september is de Liniewacht op pad geweest om alle bunkers te controleren voor de winter. De Liniewacht heeft een grote watertank aangeschaft waarmee het nu nog gemakkelijker is om alle watertonnen in de bunkers te vullen. Meer dan 1000 liter is er doorheen gegaan! Op deze manier blijft de luchtvochtigheid in de bunkers op peil.

Daarnaast zijn er een aantal sloten hersteld, zodat we er de komende wintertelling weer in kunnen!


image
image
image

zaterdag, 1 september 2018

1e vleermuiscontrole is een feit

De eerste kastencontrole is een feit! Afgelopen voorjaar zijn 16 zelfgemaakte houten vleermuiskasten opgehangen in het Lingebos. Afgelopen ochtend zijn deze voor het eerst gecontroleerd door vrijwilligers van de Liniewacht. Het resultaat: 7 ruige dwergvleermuizen! Er zijn nog meer kasten in de maak. Strak hangen er 40 kasten in het Lingebos. Het kunnen er dus alleen nog maar meer worden!


dinsdag, 29 mei 2018


zondag, 25 maart 2018

Bijgaand een mooie uitleg  van Caesar en het laat een goed zien hoe je gebruik maakt van de accu kettingzaag. Afgelopen zaterdag was het de laatste keer dat de knokploeg aan het werk was aan Nieuwe Zuiderlingedijk nabij Heukelum. In oktober starten we weer.


zondag, 11 maart 2018

NLdoet

Met NLdoet hebben vrijwilligers van de Liniewacht 18 vleermuiskasten gemaakt! De deelnemers gingen na de hartelijke ontvangst bij Arie en Connie (met koffie, thee en koek) in hun schuur aan de gang. De deelnemers leerden al doende al snel hoe de twee verschillende typen kasten in elkaar konden worden gezet. Na het schilderen werden we nog getrakteerd op een heerlijke erwtensoep of tomatensoep met roggebrood en spek. Hierna ging ieder naar huis met een gammabon en bloemenbon. Het was een geslaagde ochtend. 


dinsdag, 30 januari 2018

Afgelopen zondag zijn weer door vrijwilligers van de Liniewacht de groepsschuilplaatsen geteld in het werkgebied. In totaal zijn er 15 gewone grootoorvleermuizen en 7 baardvleermuizen geteld. Dit is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar (toen 13 gewone grootoorvleermuizen en 7 baardvleermuizen). Opvallend was wel dat er dit jaar minder vleermuizen zijn geteld in de groepsschuilplaatsen zonder speciale vleermuisdeur. Mogelijk speelt verstoring hierbij toch een rol en zijn de vleermuizen verplaatst naar groepsschuilplaatsen met vleermuisdeur. Deze zijn voor mensen zonder sleutel niet toegankelijk. Op dezelfde dag zijn ook de vleermuizen geteld in slot Loevestein. Hier overwinteren voornamelijk gewone dwergvleermuizen. In totaal telde we 29 gewone dwergvleermuizen en ook 1 laatvlieger! Hopelijk tellen we er volgend jaar weer iets meer!


dinsdag, 30 januari 2018

Gisteren (26 januari 2018) zijn de vleermuizen in Fort Everdingen geteld. Gelukkig hingen er weer iets meer als vorig jaar!

Agenda

Er staan nog geen punten op de agenda.

Heeft u een vraag?

Wij zijn via bereikbaar.

Ook zijn wij op social media te vinden: